Про це він розповів у своєму блозі.

На думку експерта, Китай зацікавлений або у перемозі росії, або в укладанні миру на прийнятних для неї умовах. Це, пояснює він, видно з пунктів так званого мирного плану, де жодного слова не йдеться про те, що росія має вивести всі свої війська з окупованих територій, не подано жодних механізмів.

«Але більше пунктів присвячено у бік ризиків саме кремля, що стосується негативного ставлення до санкцій тощо. Тобто фактично, на мій погляд, Китай вкрай прагматичний у своїх кроках, оцінює ризики та чудово розуміє можливі наслідки. Якщо зважувати без будь-яких особистих факторів можливі плюси та мінуси почати допомагати кремлю – це, м'яко кажучи, не є доцільним», - розмірковує Максим Ялі.

Як пояснює політолог, вже відомо, що у разі допомоги росії отримає Китай, США вже непрямо натякнули, ввівши санкції проти окремих китайських компаній, які помітили у поставках компонентів для тих самих іранських шахедів. А Іран і росія, наголошує він, уже на одній осі зла.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, українська делегація з Олесем Донієм посилили гуманітарні зв'язки із Чорногорією.

Також Знай.ua писав про те, що Співак розповів, чому росія вже програла.