Про це повідомляє The Telegraph.

Як повідомляється у виданні, були оприлюднені повідомлення з соціальних мереж колишнього міністра охорони здоров’я Британії Метта Хенхока з колегами під час пандемії. Оприлюднила ці повідомлення журналістка Ізабель Оукшотт, яка активно виступає проти локдаунів. Такий крок вона обґрунтувала суспільною важливістю і необхідністю надати населенню відповіді на велику кількість запитань, які виникали протягом кількох останніх років.

У розпорядженні видання опинилося понад 100 тисяч повідомлень чиновників із «WhatsApp». У матеріалі йдеться про те, що під час пандемії уряд мав намір адресувати населенню такі вимоги й попередження, які зможуть викликати почуття страху чи вини у людей.

Зокрема, як повідомляє The Telegraph, Метт Хенкок обговорював з колегами питання щодо оголошення про появу так званого нового штаму коронавірусу «Альфа». На думку чиновників, така заява мала змусити населення виконувати вимоги уряду щодо локдауну. У матеріалі зазначається, що екс-міністр охорони здоров’я обговорював це питання в грудні 2020 року, тобто незадовго до того, як уряд Британії відмовився від пом’якшення локдауну на свята.

При цьому, як йдеться в матеріалі видання, радник міністра охорони здоров’я підтримав ідею щодо оголошення нового штаму коронавірусу замість величезної кількості попереджень і обмежень для того, щоб створити передумови для посилення локдауну.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

У матеріалі зазначається, що Метт Хенкок написав: «Ми всіх залякаємо до смерті новим штамом». При цьому його радник відповів на це: «Це нам допоможе досягти правильних змін у поведінці населення».

Сам же Метт Хенкок, коли було опубліковане його листування, заявив, що відбір повідомлень здійснювався упереджено й відображав інтереси противників локдауну.

Як писав раніше Знай.ua, українці «вигадали коронавірус»: російська пропаганда пробила дно черговим безумним фейком.

Також Знай.ua повідомляв, що публіцист Святослав Вишинський розповів, як у Китаї справи з коронавірусом: «Ніякого просвіту у цій боротьбі».