Про це він розповів у своєму блозі.

«Насправді вираз досить типовий і, я навіть сказав би, казенний для дипломатії. Блінкен тут ні до чого. Такі заяви ми чуємо і на адресу України, особливо за останній рік з моменту повномасштабного вторгнення, до цього подібні заяви звучали щодо Криму, незаконно анексованого. Тому тут інше важливе», - зазначає Максим Ялі.

На його думку, тут навіть не йдеться про росію та її вплив у Центральній Азії, який насправді значно падає і взагалі викликає настороженість у лідерів регіону. Особливо, додає політолог, йдеться про Казахстан, де також є регіони з компактним проживанням російськомовного населення, а після погроз російських пропагандистів, що наступним буде Північний Казахстан, там, м'яко кажучи, напружилися.

«Але повторюся, тут не про росію. Візит цей був пов'язаний насамперед із посиленням Китаю в регіоні, який за останнє десятиліття значно наростив свої інвестиції в нафтогазову сферу, особливо це стосується і Казахстану, і Узбекистану. Там уже приблизно частка китайських інвестицій дорівнює інвестиціям Сполучених Штатів і росії», - пояснює Максим Ялі.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чи можна сьогоднішні протести у Грузії порівняти з нашим Майданом.

Також Знай.ua писав, що Єсіна розповіла, як українцям зберегти сім'ю під час війни.