Про це він розповів на своєму каналі.

«Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт путіна. Ну звісно, що світ сколихнувся, Україна сколихнулася. Що це за документ, про що він? Міжнародний суд у Гаазі діє на основі Римського статуту, який ратифікували 123 країни», - повідомив Дмитро Співак.

За словами політичного діяча, варто звернути увагу на те, що цей ордер на арешт путіна був виписаний напередодні візиту Сі Цзіньпіна до росії. Як зазначив Дмитро Співак, всі західні країни все з більшою і більшою тривогою спостерігають за зміцненням союзу між росією та Китаєм.

«І зрозуміло, що цей ордер виписали напередодні візиту, напевно, щоб Сі Цзіньпіна якось залякати. Але я думаю, що все буде від зворотного, і швидше за все це рішення суду вже остаточно проводить цей геополітичний розділ і остаточно демонструє, що ось є Захід і його позиція, і є Азія», - заявив Дмитро Співак.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Борис Тизенгаузен прокоментував збиття американського безпілотника: «Проблема не тільки в тому, що росіяни його піднімуть».

Також Знай.ua повідомляв, що Марина Ставнійчук прокоментувала рішення ООН щодо невизнання дій рф геноцидом: «Передчасні висновки».