Про це вона розповіла на своєму каналі.

«Триденне перебування Сі Цзіньпіна у москві показало декілька тенденцій. Насамперед, Китай зацікавлений у подальшому здійсненні і в політичній, і в економічній, і в технологічній сферах політики залежності росії від Китаю», - повідомила Марина Ставнійчук.

За словами юристки, другий висновок, який можна зробити з цієї зустрічі, полягає в тому, що Китай зацікавлений у тому, щоб на чолі ослабленої росії стояв абсолютно нелегітимний лідер, який за рік до президентських виборів отримав ордер від Міжнародного кримінального суду як воєнний злочинець.

«Третє – Китай скоріш за все не надасть зброю для російської федерації. Це основні три речі, які треба мати на увазі», - заявила Марина Ставнійчук.

Як писав раніше Знай.ua, Марина Ставнійчук пояснила, чому Китай найближчим часом спробує зайняти нейтральну позицію у світі.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що політик Дмитро Співак припустив, що Китай отримає від росії за підтримку: «Все, що потрібно Сі».