Про це він розповів у своєму блозі.

«Великобританія першою заявила, що поставить Україні снаряди із збідненим ураном. І завелися деякі люди в росії на тему того, що війна перестає бути томною і стає ядерною. Звісно, це не так», - зазначає Михайло Шейтельман.

Як він пояснює, збіднений уран не радіоактивний сам по собі, він використовується, тому що у нього висока щільність, він щільніший заліза в 2,5 рази, відповідно, виходить, що він дуже важкий, з нього роблять броню і бронебійні снаряди. Тобто, констатує експерт, те, що поставлять Україні – це бронебійні снаряди.

«росія вже оголосила, що все це ядерна війна, черговий апокаліпсис. Але ми цих апокаліпсисів вже від росії пережили багато», - наголошує Михайло Шейтельман.

Попутно політтехнолог згадує, що найкраще на загрози з боку росії щодо цього відреагував американський чиновник Кірбі. Як він розповідає, росіяни сказали, що це опромінює їхніх танкістів, а Кірбі відповів, що в такому разі вони можуть просто взяти свої танки з танкістами і відвезти їх з України в росію, тоді снаряди ніяк не загрожуватимуть їх здоров'ю.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Денис «White Rex» розповів, якою має бути перемога у російсько-українській війні.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, які комплекси цінностей мають поєднувати українців.