Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Китай, з одного боку, є надзвичайно окремою цивілізацією. Щоб розуміти Китай, треба там народитися, треба там померти і тоді третє покоління, твої онуки почнуть щось розуміти в китайському житті», - розмірковує Олександр Кочетков.

З іншого боку, розповідає експерт, його дуже легко розуміти та прогнозувати, оскільки вони дуже чітко переслідують свої інтереси. За його словами, китайці – вкрай прагматична нація, вона зводить цю прагматичність у найвищу чесноту. Тобто, наголошує політолог, вони зводять у головну гідність не справедливість, не патріотизм, а прагматичність.

«Прагматичність – це діяти на користь Китаю, плюючи на всі інші умовності, моралі, якісь норми», – наголошує Олександр Кочетков.

Зокрема, зазначає гість програми, ордер на арешт путіна позитивно впливає на ціну російського газу для Китаю, це йде на його користь, у бік китайської прагматичності. Тому, констатує він, Китай не звертатиме уваги на цей ордер, адже суд у цьому плані йому допомагає.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Співак розповів, чому європейські лідери захотіли зараз відвідати Пекін.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, хто сьогодні може і має стати лідером грузинського народу.