Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Невдовзі можуть змінитися правила землекористування. Готується закон, яким може бути передбачена конфіскація землі в одних користувачів і передача іншим. Тобто в одних заберуть, іншим віддадуть. Це законопроєкт 9086. Він містить ось такі положення і вже чекає на свій розгляд у Верховній Раді», - повідомляє Катерина Котенкова.

Як вона зазначає, якщо Рада проголосує за цей документ, то в Україні можуть суттєво змінитися взагалі всі правила у земельному секторі. Зокрема, розповідає журналістка, ініціатори законопроєкту пропонують виділяти територіальним громадам землі під будівництво спортивних закладів, а також закладів, які будуть займатися реабілітацією учасників бойових дій, за рахунок державних земель, які неефективно використовуються їхніми чинними користувачами.

«Йдеться про державні землі запасу, які виділені в постійне користування державним сільгосппідприємствам, а також іншим установам та організаціям, проте з якоїсь причини тимчасові власники використовують цю землю не за призначенням або неефективно», - пояснює Катерина Котенкова.

Отже, підсумовує журналістка, у разі неефективного поводження із землею ініціатор законопроєкту пропонує проводити конфіскацію землі та передавати її у користування територіальним громадам, які розташовані по сусідству із цією землею або на території яких вона знаходиться.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков пояснив, що під час російсько-української війни Китай підтримує відносини з росією саме в рамках свого прагматизму.

Також Знай.ua писав про те, що Томенко назвав передумови для переговорів із рф.