Про це він розповів у програмі «Розвилка».

За словами експерта, сьогодні ми можемо спостерігати руйнування мрії адміністрації Байдена про наявність на кожній бензозаправці розетки для електромобіля, адже на цьому економічному етапі її не досягнути. Як він пояснює, тут треба змінити економічний світовий баланс, тим не менш, проти цього виступають Китай, Близький Схід, певні країни Європи, росія, хай навіть зараз вона вгрузла у війні.

«Це все ставить питання про майбутнє наступної технологічної революції і майбутнє тих інвестицій, які вже в неї зробили. Виявляється, не все так однозначно. Ключові світові інвестори бачать своє майбутнє в нафті, а також в інвестиціях у Китай. І це говорить про те, що світ зараз не готовий до швидкого технологічного ривку. Радше світ готується до наступної світової війни, а коней на переправі, як відомо, не змінюють», - міркує Руслан Бізяєв.

Тому, стверджує політолог, треба мати контроль над класичними активами, над класичною системою енергоносіїв, над тим, що дасть результат тут і зараз. І це, переконаний він, кардинально буде впливати на світову економіку найближчі пів року-рік. Окрім цього, додає експерт, ми будемо бачити серйозні зсуви як у США, так і у ЄС, тому що саме вони були драйверами цієї технологічної революції, саме їхні політики казали, що до 2050 року людство буде жити в новому технологічному укладі.

«Уявіть собі на хвилиночку: стають доступними нові технології, але ні система освіти, ні соціальна система, ні фінансова банківська система до цього не готові, вони продовжують мислити і діяти консервативно. Можливо, це і є одна із причин того, що людство підійшло до прірви Третьої світової війни. Відповідь на це питання дасть тільки час, але зафіксуємо, що наразі краще мати маленький, але реальний актив, аніж велику мильну бульбашку», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, як росія намагається зірвати контрнаступ ЗСУ.

Також Знай.ua писав про те, що Золотарьов розповів, як кремль використовуватиме виселення УПЦ із Лаври у своїй пропаганді.