Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Це справді гранична гра, тому що вона зачіпає релігійні почуття. А релігія, церкви також, як і сім'ї, бажано не використовувати як конфлікт для протистояння», - зазначає Олег Постернак.

Проте, констатує він, не можна забувати про роль УПЦ у протистоянні з росією, адже їхні батюшки на окупованих територіях явно ставали колаборантами, церковні храми стали складами проросійської літератури, там ховали державних злочинців, тощо.

На думку експерта, УПЦ МП могла б мати якесь нормально майбутнє, якби не було всіх цих фактів і митрополит Онуфрій заявив про своє засудження патріарха кирила і про те, що церква хоче відокремитися від РПЦ, оскільки не може асоціюватися з керівництвом рф. Тоді, розмірковує він, була б інша ситуація.

«Але немає. Вони визначились, на чиєму боці. Вони на боці окупантів, на боці ворога, на боці російської федерації. Питання буде, очевидно, вирішене тепер у тому плані, у якому й мається на увазі», - робить висновок Олег Постернак.

Популярні новини зараз
Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, що кожен успіх ЗСУ на фронті принесе нам дедалі більше допомоги від Заходу.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, як росія воює проти свого народу.