Про це він розповів у своєму блозі.

«400-ий день війни. Хочу коротко розповісти, як його відзначили у росії. Ми знаємо, що 200-ті – вбиті, 300-ті – поранені, 500-ті – дезертири, а ось 400-ті – це коли ти воюєш із власним народом. Я думаю, такий символ 400-го дня війни», - наголошує Михайло Шейтельман.

Зокрема, розповідає експерт, серед новин цього дня – Олексія Москальова, тата дівчинки з антивоєнним малюнком, взяли в мінську на квартирі оперативники, американському журналісту з акредитацією в росії Евану Гершковичу висунули звинувачення у шпигунстві, актор Артур Шувалов намагався накласти на себе руки, звинувативши керівництво театру у переслідуванні інакодумців, до 5,5 років колонії засудили археолога Олега Білоусова за донос про антивоєнну позицію.

І це все, підкреслює він, ще лише невелика частина всього того, що відбувалося в росії. Окрім цього, додає політтехнолог, там посадили ще пенсіонерів на 5 чи 6 років за якісь коментарі, пости, і все це буквально теж у 400-й день війни, вони явно це зазначають так. Детальніше він зупиняється на ситуації з Олексієм Москальовим, татом дівчинки з антивоєнним малюнком.

«Втік він у мінськ і білоруське КДБ його спіймало та заарештувало, бо він увімкнув там мобільний телефон. Увага, питання: ви розумієте, що білоруси мали шанс відхреститися від цієї війни, просто дати цій людині спокійно жити в мінську або виїхати кудись за кордон, куди він там збирався? Але ні, це білоруси затримали Москальова. Я думаю, що це не менша співучасть у війні, ніж просто відправляти війська в Україну», - робить висновок Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, чому за китайським мирним планом переговори з рф неможливі.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чому не можна порівнювати битву за Бахмут зі Сталінградською битвою.