Про це він розповів на своєму каналі.

«Прем'єр Іспанії, президент Бразилії, президент Франції Макрон, Урсула фон дер Ляєн збираються до Китаю. Іспанія, Франція, Німеччина прагнуть до Китаю, їдуть туди зі своїми проблемами, тому що китайський лідер останніми своїми діями, заявами та поїздками поставив багато європейських країн на економічну розтяжку», - повідомив Дмитро Співак.

За словами політичного діяча, європейські країни розуміють, що опинилися в такій ситуації, де з одного боку їхній головний стратегічний партнер Америка, але з іншого боку вони мають Китай, з яким вони не можуть дозволити собі посваритися і розірвати економічні зв'язки.

«Китайський лідер якось сказав, що готовий співпрацювати з Європою, але головне, щоб Європа трохи самостійніше поводилася, натякаючи, що Європа стає ніби філією Америки. А Америка – стратегічний опонент Китаю, а Китай – стратегічний опонент Америки. І важко вибудовувати цей трикутник», - заявив Дмитро Співак.

Популярні новини зараз
Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, публіцист Олександр Новохатський заявив, що Китай вступив у світову війну: «Рішення вже ухвалено».

Також Знай.ua повідомляв, що політичний експерт пояснив, чому за китайським мирним планом переговори з рф неможливі.