Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, вважається, що перейменування росії на московію наблизить розпад російської федерації на незалежні країни. А це, констатує він, у наших інтересах, адже виникнення незалежних держав на території росії означає зменшення кількості самих росіян і збільшення інших етносів.

«Відповідно, щоб виникли незалежні калмики, Татарстан, Бурятія, Кубань, не українська, а саме кубанська Кубань як окрема держава, Дон, де донські козаки, щоб вони не усвідомлювали себе росіянами, а щоб усвідомили себе окремими етносами. Щоб росіян стало менше, а щоби більше ставало інших держав, інших народів. Це в наших інтересах», - констатує Олесь Доній.

Водночас він ставить питання про те, чи наближає якось перейменування російської федерації на московську державу її розпад. Як зазначає ідеолог, через назву Німеччина Східна Німеччина ніяк не збирається відділятися, як і лужицькі серби.

«Для того, щоби росія реально розпалася на багато держав, потрібно працювати. Потрібно випускати книжки татарською мовою, потрібно випускати книжки кубанською мовою, її тут кодифікувати, відправляти туди, робити телевізійні, радіопрограми, намагатися пробудджувати там місцевий кубанський патріотизм, а не російський», - пояснює Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей Можливі серйозні зміни у тарифах на електроенергію: відома дата Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Гладких розповів, навіщо росії нова редакція концепції зовнішньої політики.

Також Знай.ua писав про те, що Доній прокоментував ідею перейментування російської федерації.