Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, насправді не так важливо, як називати росію – росією чи московією, оскільки вона все одно залишається нашим ворогом, як би ми її не називали. На його думку, проблеми створює не стільки перейменування росії, скільки подальша ідея перейменування України на Україну-Русь.

«Який тут історичний бекграунд? росія – це не справжня Русь, а ми, Україна, - справжня Русь. І тут можна понацмикувати насправді безліч фактів, які дійсно будуть підтверджувати, що для українців до 19 століття (а для деяких і до 1917 року, коли вже впроваджувався етнонім «українець», бо до того він поширювався лише серед інтелектуальних еліт, серед інтелігенції) слово «руський» було на наших землях притаманне», - розповідає Олесь Доній.

На думку експерта, небезпека такого ходу полягає в тому, що в такому разі десятиліттями і століттями нам доведеться змагатися один із одним щодо того, яка Русь більш правдива. Як він підкреслює, це буде нашою пуповиною зв’язку із росією, адже вони й надалі будуть привласнювати Русь собі, а всі ці сварки експерт вважає беззмістовними.

«Я усвідомив себе українцем і не хочу переусвідомлювати на україноруса, україноруського. А ті, хто пропонують перейменувати Україну на Україну-Русь, як думають, ми будемо називатися – русоукраїнцями, українорусами? Тобто там московити, а ми будемо українорусами, бо ми справжня Русь, а там несправжня Русь? Ми будемо ще колоти нашу націю?», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався У яких випадках ТЦК затримує вас незаконно З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, чи може Трамп виправдатися від звинувачень прокуратури Нью-Йорка.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, як наблизити розпад росії на незалежні держави.