Про це він розповів на каналі Руслана Бізяєва.

«Тема корупції у секторі оборони і безпеки стоїть на першому місці. Поки ми не зможемо перемогти цю ракову пухлину, наші Збройні сили не зможуть бути на високому рівні бойової та військової підготовки, з технікою, спорядженням, солдат не буде нагодований і взутий», - наголошує Олег Старіков.

За його словами, ця проблема в Україні існувала і до війни, і зараз постійно починаються скандали із забезпеченням, закупівлями для ЗСУ, бійців, які сьогодні працюють на лінії бойового дотику. Як пояснює експерт, для вирішення проблеми ми маємо проаналізувати проблеми усередині Міністерства.

По-перше, розповідає він, необхідно привести положення Міноборони у відповідність до вимог законів у сфері оборони, а також прибрати зі структури Міністерства військові частини, окремі демілітаризувати, і зробити їх підрозділами центрального апарату Міноборони, а тих, хто впливає на бойову готовність, передати ЗСУ. Крім цього, додає експерт, потрібно демілітаризувати Міноборони відповідно до законів України про оборону, ухвалити рішення про переведення його апарату до будівлі Збройних сил та Генерального Штабу.

«Міноборони за законодавством – центральний орган виконавчої влади та здійснює військово-політичне, адміністративне керівництво ЗСУ. Розшифровую: пише стратегії, директиви, визначає військову політику, забезпечує Збройні сили України всім необхідним для ведення бойових дій і самозабезпечення. І найголовніше – всі основні державні секрети зосереджені у Генштабі, а Міноборони висвітлює свою роботу як цивільне міністерство», - стверджує Олег Старіков.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чим закінчиться візит президента Франції.

Також Знай.ua писав про те, що Фесенко розповів, які спілки сьогодні уклала Україна.