Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

На думку гостя програми, правильно було би провести одночасно і президентські, і парламентські вибори через економію ресурсів, до того ж, це підтримав би народ. За його словами, єдине, що треба змінити буде, - це виборчий кодекс і декілька норм суміжного законодавства.

«Але це не єдина проблема, яка нас має хвилювати. Якщо заглибитися в регіони, то відразу можна сказати про декілька проблем, які можуть бути і вже, і суттєвими, і через які будуть деяким місцевим представникам буде дуже важко організувати саме цей виборчий процес», - зазначає Олег Постернак.

Зокрема, пояснює експерт, приблизно 8 мільйонів громадян України за даними ООН знаходяться закордоном, із них 77% не збираються повертатися в Україну після закінчення війни. Тобто, констатує він, величезна кількість виборців опиняється поза межами виборчої компанії або навіть поза межами процесу голосування, бо представництва не витримають.

«Пам’ятаєте вибори 2019 року, як у закордонному виборчому окрузі деякі організатори в ЦВК волосся рвали на собі через неможливість чіткої організації», - підкреслює Олег Постернак.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фесенко розповів, які союзи сьогодні уклала Україна.

Також Знай.ua писав про те, що Тизенгаузен пояснив, за що зараз судять Трампа.