Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами експерта, державна система освіти однозначно може конкурувати з приватною, особливо в умовах воєнного часу та неплатоспроможного населення. З іншого боку, це радше вимушене рішення, але питання в іншому – в організації і цілях.

«Взагалі це міф, що державна система має або може конкурувати з приватною чи муніципальною, або ще з якимись формами. У цивілізованих країнах ці системи доповнюють одна одну», - наголошує Володимир Співаковський.

У приклад він наводить фінську систему освіти, яка дійсно має безліч плюсів. І це, констатує вчений, дійсно система, яка має безліч складових. Як пояснює вчений, це не про триступеневу школу, управління чи предмети, це саме про систему.

«Автомобіль – система, будь-яка людина може назвати його вузли, деталі – двигун, гальма, колеса, кермо, зчеплення, електроніка, гідравліка, 30 вузлів всього – ось опис системи. Студія – це також можна назвати 20 елементів, з чого вона складається. Якщо у студії не буде якогось одного елемента, наприклад, світла, що буде зі студією? Якщо в автомобілі якась деталь зазбоїть, що буде з цим автомобілем? А у системі освіти будь-яка деталь зіб'ється і вона навіть не помітиться», - розповідає Володимир Співаковський.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Якименко розповів, яка різниця між препаратами, які раніше були у рецептурній групі і тими, що зараз туди були занесені.

Також Знай.ua писав про те, що Качура заявив, що путін повертає рф у часи сталінського терору.