Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Багато професій перетрансформується. Ось вчительство як працівники в ручному режимі перестає бути високопродуктивним, це не означає, що ця професія зникне. Це означає, що виникне цілий спектр інших професій: технолог освітнього процесу, редактор…», - пояснює Володимир Співаковський.

Як зазначає експерт, у нього в списку 30 таких професій, які можуть опановувати ті, хто раніше називалися вчителями, вони виконуватимуть приблизно такі ж функції, але вже з набагато кращою якістю. За його словами, це буде більш ефективно так само, як електрики витіснили факельники.

Щодо роботи водіїв, розповідає вчений, то буде просто інша професія, сьогодні ці питання вивчаються. До того ж, додає він, більшою мірою транспорт нікуди не дівається, міжнародні перевезення все одно робот не здійснюватиме, важливі перевезення все одно він не робитиме, навіть таксі не будуть пов'язані з роботизацією.

«Світ розділиться на людей, які знайдуть своє застосування праці, і тих, хто отримуватиме безумовний базовий дохід, ось і все», - констатує Володимир Співаковський.

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Співаковський розповів про мультикультурність фінської системи освіти.

Також Знай.ua писав про те, що Співаковський розповів, що не так із системою освіти.