Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як розповідає експерт, коли у 2008 році було вторгнення росіян до Грузії і загинули гідні сини Грузії, патріарх Ілля ІІ особисто поїхав, перетнув кордон і забрав тіла 12 героїв. Незважаючи на те, що він також вважає його проросійським, він чітко заявив про позицію і сказав: «На нас напала росія».

«Хто у нас 24 числа мав вийти і виступити по телевізору після президента? Це мав бути московський патріархат. Засудити насамперед вторгнення. Я щось не бачив, щоб до Ірпені чи Бучі московський патріархат поїхав», - констатує Георгій Біркадзе.

До того ж, додає він, самі росіяни вважають нашу ПЦУ взагалі сектою, тож хто тоді насправді їх УПЦ МП, за що їх так вихваляти. На думку експерта, в обов'язковому порядку вони мали поїхати, висловити свій протест і зателефонувати кирилу, який закликає вбивати наших солдатів і наших людей, але цього не було.

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній пояснив, чому Русь – це все одно місток зв'язку з росіянами.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, що таке УПЦ МП.