Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, до 24 лютого 2022 року Ердоган насправді перебував у певній міжнародній ізоляції насамперед із боку Заходу, у нього значно погіршилися відносини із європейськими країнами, насамперед із Францією, не говорячи вже про Грецію.

«Він насамперед лідер східної країни, який також має імперські амбіції, який відтворював протягом останніх років Османську імперію, відходив від заповітів Ататюрка світської держави», - підкреслює Максим Ялі.

Тому, констатує він, Ердоган балансує, використовує росію насамперед у своєму протистоянні із Заходом, щоби вийти з ізоляції. Принагідно політолог згадує, як із такої же ізоляції у 2015 році вийшов лукашенко, зробивши мінськ майданчиком перемовин. А минулого року, додає він, Ердоган намагався зробити Анкару таким же майданчиком і вийти з ізоляції завдяки якраз російсько-українській війні.

«І всі такі лідери держав, політики такого рівня мріють про Нобелівську премію, тобто змінити свій імідж із диктатора на миротворця. Звичайно, він хоче стати миротворцем, щоби мирні угоди підписали саме в Анкарі. Саме тому була і зернова угода», - пояснює Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Співаковський розповів, у яких професіях робот замінить людину.

Також Знай.ua писав про те, що Старіков розповів про завдання військової юстиції, яку обов'язково треба відновити в Україні.