Про це він розповів на каналі Руслана Бізяєва.

«Як держава контролює витрати бюджетних коштів у сфері оборони та безпеки і який правоохоронний орган виявляє, попереджає та припиняє факти корупції? Це має бути військова юстиція», - розповідає Олег Старіков.

За його словами, в Україні систему військових суддів скасували у 2010 році з ухваленням закону «Про судоустрій та статус суддів», а наказом Генерального прокурора від 17.03.23 року №74 звільнено понад 800 співробітників колишньої військової прокуратури, які ще залишилися після реформ у Генпрокуратурі у 2019-2020 роках.

«Таким чином незрозуміло, хто реєструватиме провадження у військовій та оборонній сфері, здійснюватиме процесуальне керівництво, представлятиме інтереси держави в судах. Навіщо потрібна така структура як Військова юстиція? Основне завдання – забезпечення високої військової дисципліни, відповідного порядку в армії, високої бойової готовності та боєздатності підрозділів, частин та з'єднань», - пояснює Олег Старіков.

Як він зазначає, створити правосуддя в секторі оборони та безпеки паралельно з цивільною системою необхідно, по-перше, через унікальний характер військового життя, де дисципліна, організація та ієрархія відіграють вирішальну роль. По-друге, додає експерт, від рівня військової дисципліни та старанності залежить рівень бойової готовності та боєздатності тактичного, оперативного та стратегічного рівнів.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, як путін зганьбився на зустрічі з послами.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, як УМП МП поставила на собі хрест ще 24 лютого.