Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Канонізація церквою і канонізація людьми. В Україні гарна традиція, хай вона і досить пізня, хоча не пізня. Образи і портрет матері, батька обов’язково мали бути», - зазначає Юрій Бойко.

Зокрема, зауважує священнослужитель, у нас багато старовинних прекрасних зображень Шевченка від талановитих народних художників, вони мають своє місце в українській культурі. Окрім цього, додає він, у нас є Іван Мазепа, Богдан Хмельницький, Іван Гонта, будівничі церков, молитовники. А відтак, міркує гість програми, Андрія Боголюбського у Володимирському соборі можна замінити на когось із них.

«Не зрозумівши Шевченка, важко розуміти святих якихось віків, про яких ми дуже мало знаємо, на превеликий жаль. Те, що писали у літописах, на превеликий жаль, досить стандартно красиво все написано, тому що глибоко тієї історії ми не знаємо», - пояснює Юрій Бойко.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Старіков розповів про завдання військової юстиції, яку обов'язково треба відновити в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі пояснив, які інтереси переслідує Туреччина у російсько-українській війні.