Про це він розповів на своєму каналі.

«Лишенець – це не якесь образливе слово, а абсолютно конкретний термін, яким називали конкретну категорію людей, яких позбавляли громадянських прав. З 1918 по 1936 десятки тисяч громадян РРФСР стали лишенцями», - повідомив Борис Тизенгаузен.

За словами політтехнолога, лишенцями ставали колишні царські жандарми, чиновники, духовенство, дворянство. Загалом, як зазначив Борис Тизенгаузен, лишенцями ставали всі ті, кого радянська влада вважала неблагонадійними.

«Їх позбавляли насамперед права голосувати, їх не брали на роботу, їхні діти не могли піти вчитися. Тобто фактично радянська влада ось цих лишенців прирікала на голодну смерть», - заявив Борис Тизенгаузен.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Михайло Шейтельман розповів про путіна: «Припустився просто якоїсь величезної помилки, показавши тотальне незнання історії».

Також Знай.ua повідомляв, що ідеолог пояснив, чому Русь – це все одно місток зв'язку з росіянами.