Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Якщо взяти московську церкву, то там була школа. Там була школа КГБ. Сьогодні ці дебати ще йдуть, але, як на мене, та церква мала бути заборонена разом із комуністичною партією, тому що це одне ціле. Це одні й ті самі люди, яких розподілили за напрямками сфер діяльності: ті в кабінети, ті у церкви. Ця практика існувала, на превеликий жаль, дуже давно», - розповідає Юрій Бойко.

За словами гостя програми, свого часу він хотів розвиватися у сакральному плані, він чітко розумів, що має прийти до української церкви, автокефальної церкви, але тоді її не було. Як розповідає протоієрей, тоді йому казали, що він зможе поступити на навчання тільки в тому разі, якщо підпише співпрацю стукача з КГБ, інакше місця немає.

«Я вступив у сан на хвилі боротьби. Я не міг змиритися з тим, що існувало на той час, але, слава Богу, були люди покликані, але їх були реально одиниці. Решта – це були заанґажовані люди, які потім, коли ми спілкувалися, казали, що постійно справи з КГБ, постійно тебе змушують щось доповісти, донести до відома, хто, де, що, чим дихає, що відбувається», - пояснює Юрій Бойко.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Старіков розповів про завдання військової юстиції, яку обов'язково треба відновити в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Ригованов розповів, як Україна поступово виходить із війни.