Про це він розповів на каналі Руслана Бізяєва.

Як розповідає експерт, з 2019 року Міністерство оборони України приймало стандарти НАТО і тепер постає питання, а наскільки наші Збройні сили за штатом, озброєнням, роботою штабів, матеріально-технічним забезпеченням та адміністративними процедурами їм відповідають.

«Відповідно до даних, опублікованих на офіційному сайті Міноборони, у каталозі військових стандартів значиться 135 стандартів НАТО, прийнятих як військові стандарти. 2019 року – 17, 2020 – 32, 2021 – 44, 2022 – 20. Даних за 2023 рік нині немає. Відомо, що загалом у НАТО діє 1300 стандартів», - повідомляє Олег Старіков.

За його словами, об'єктивно оцінити, чи ефективно працює Міноборони щодо цього функціоналу, неможливо. З іншого боку, зазначає експерт, наразі йде навчання наших військовослужбовців у західних навчальних центрах на бойовій та військовій техніці НАТО, стрілецькому озброєнні з використанням боєприпасів, снарядів НАТОвського зразка, індивідуальних засобів захисту, а тому можна сказати, що запровадження 10% від загального кількості стандартів недостатньо.

«Якщо вся ця діяльність Міноборони не відповідає вимогам часу, чому б не звернутися до досвіду початку 2000-х, коли функціонувало Бюро переводів стандартів НАТО?», - підсумовує Олег Старіков.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Графіки відключень будуть не лише світла, а і газу З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман пояснив, що американці не мають корисливих інтересів в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Снєгирьов розповів, чи можуть ЗСУ протистояти тактиці росіян на фронті.