Про це він розповів на своєму каналі.

«Потрібно відповісти на запитання: «А яка росія у цій війні потрібна Китаю?» Мені здається, що Китаю потрібна росія цілісна, росія наскрізь корумпована, це важливо. Потрібна росія, для якої Захід – це зло, росія, яка періодично наводитиме страх, погрожуючи ядерною зброєю», - повідомив Борис Тизенгаузен.

За словами політтехнолога, такий ядерний шантаж, на думку Китаю, змушуватиме європейських та американських лідерів знаходити шляхи для переговорів із КНР. Як зазначив Борис Тизенгаузен, Китай дуже вигідно продав світу свою позицію головного переговорника з рф.

«Тому ось така потрібна Китаю росія: слабка та корумпована. Коли росія буде довгий час перебувати під санкціями, коли європейські ринки будуть закриті для російських енергоносіїв, для російського ядерного палива, то росія буде змушена продавати все на Схід. А там із задоволенням все куплять», - заявив Борис Тизенгаузен.

Популярні новини зараз
Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, аналітик розповів, що відбувається між Китаєм та США: «Гра м'язами ще до бою».

Також Знай.ua повідомляв, що політик Дмитро Співак заявив, що Китаю потрібна ослаблена росія, але Китаю не потрібна знищена росія.