Відомий волонтер, телеведучий та блогер Олексій Мочанов емоційно висловився щодо арешту ексзаступника міністра оборони України Вячеслава Шаповалова. За його словами, апеляційний суд, який днями відмовився відпустити Шаповалова під домашній арешт або віддати на поруки, ігнорує доводи захисту.

Про це Мочалов написав у Facebook.

За його словами, справа проти Шаповалова схожа на процеси проти генерала Дмитра Марченка, Андрія Антоненка («Ріффа»), генерала СБУ Валерія Шайтанова.

«Винних шукають, обирають і призначають на догоду натовпу, громадській думці, начальству, шкурній доцільності та особистій вигоді», - зазначив Мочанов.

Він розповів, що був присутнім на суді щодо вибору запобіжного заходу для Шаповалова, який перебуває в СІЗО. Ексзаступника міністра оборони просили перевести з ізолятора під домашній арешт чи віддати на поруки, а поручителями виступили сам Мочанов та 11 військовослужбовців.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«У рамках презумпції невинуватості, про яку у нас прийнято кричати, звинувачення має доводити вину… Людину обпльовують через підконтрольні засоби масової дезінформації, малюють чорною фарбою та вимазують прізвище з репутацією лайном по вуха», - вважає волонтер.

Таким чином Шаповалова, якого звинувачують у «перешкоджанні ЗСУ», змушують визнати провину, оббрехати себе та підтвердити кваліфікацію звинувачення, додав Мочанов. Він назвав таке переслідування без доказів провини «аморальним» і нагадав, що подібні справи часто завершуються виправдувальним вироком. Проте репутація фігурантів лишається зіпсованою, а прокуратура не несе за це жодної відповідальності.

Блогер нагадав, що багато учасників подібних процесів зараз захищають Україну, а сам Шаповалов у найскладніший момент початку повномасштабного вторгнення на робочому місці «пахав, а не хімічив».

Нагадаємо, Вячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення Збройних Сил, отримав підозру від Державного бюро розслідувань. Він підозрюється у «перешкоджанні ЗСУ» через постачання амуніції для військових. Як виявилося, частина амуніції, закупленої Міноборони України відразу після повномасштабного вторгнення РФ, була неякісною, хоч і мала натовські сертифікати якості.

Адвокат Сергій Мітюрін заявив, що неякісна продукція так і не потрапила до ЗСУ і зараз перебуває у процесі повернення постачальникам. За словами захисника, переважна більшість із закупленого Міноборони відповідає стандартам і зараз активно використовується армією.