Про це він розповів у своєму блозі.

«У нас немає правоохоронної системи: не може людина, яку ніколи не бачили на кафедрі психіатрії в Інституті Богомольця, представлятися психіатром в Україні. Кожного року психіатрів готується дуже мало: вони майже усі знають одне одного, тому дивно, що довгий час Спартак Субота позиціонувався психіатром, і правоохоронна система не спрацювала разом із професійною психіатричною спільнотою», - зазначив Анатолій Якименко.

За словами публіциста, цей випадок із фейковим «психіатром» Спартаком Суботою є дуже показовим: держава повинна вміти контролювати цю сферу, аби більше не виникало таких випадків, адже дилетанти можуть нанести людям шкоду своїм не кваліфікованим вибором лікування для пацієнта.

«Усе таки, це не медсестра, яких дуже багато, і, навіть, не сімейний лікар…», - підкреслив Анатолій Якименко.

Як зазначив експерт, державі слід проробити інструмент перевірки на відповідні кваліфікації у людей, які працюють у професійній медичній сфері.

Популярні новини зараз
Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, по всій росії скасували ходу «Безсмертного полку»: політтехнолог пояснив, у чому справжня причина.

Також Знай.ua повідомляв, що економічний експерт пояснив, як півтора мільйона тонн українського зерна десь пропадало в Європі.