Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Посол Китаю у Франції заявив, хоч потім і видалив цей коментар, що Крим колись був російським. Це як? Ми можемо сказати, що Китай колись був Тайванем чи монгольським? Що за дурниці?», - запитує Георгій Біркадзе.

Як зазначає експерт, справа в тому, що у 1991 році Китай визнав Крим українським, визнав балтійські країни незалежними, а у 1992 році вони визнали Грузію незалежною, тому якось дивно зараз говорити про те, що декілька країн Радянського Союзу не мають кордонів або незалежності. До того ж, додає він, цей китайський посол насправді має великий досвід роботи в МЗС Китаю, він працював у Канаді і в інших країнах, а відтак ця заява точно була свідома.

«По-перше, я вважаю, що, коли Сі каже, що він щось не зрозумів, що це було помилково, послухайте, це він хай розкаже своїй дружині на кухні. Ніякої помилки не було. Це зробили примусово, продумано, свідомо», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, як гинуть флагмани російських флотів.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, як півтора мільйона тонн українського зерна десь пропадало в Європі.