Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як повідомляє журналістка, Пенсійний фонд України спільно з Міністерством фінансів проводить процедуру перевірки пенсіонерів та отримувачів інших соціальних виплат. А після перевірки, зазначає вона, частина людей може втратити пенсії.

«Є наказ про затвердження методики верифікації пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання. Під час першого етапу перевірок звертається увага на дотримання вимог обміну інформацією щодо персональних даних пенсіонерів. Потім перевіряють відповідність персональних даних про пенсіонерів. І на останньому етапі перевіряється правомірність надання пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання», - пояснює Катерина Котенкова.

За її словами, відповідно до закону «Про обов’язкове загальнодержавне пенсійне страхування» основними законними підставами щоб забрати вже призначені виплати можуть бути помилка у прізвищі, фальшиві документи, проживання пенсіонера за кордоном і ситуація, коли переселенець змінив місце проживання, не повідомивши про це органи Пенсійного фонду.

«Перевірки пенсіонерів будуть тривати впродовж декількох років. Українців, які незаконно отримували гроші, можуть змусити їх повернути до бюджету. Таке трапляється не часто, але прецеденти були», - зазначає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі пояснив, кого потрібно перемогти Україні, щоб стати успішною.

Також Знай.ua писав про те, що Друзенко розповів про ціль ПДМШ на фронті.