Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Якщо людина працює під керівництвом якогось власного начальника, вона втрачає ініціативу. І ось мені здалося, що українська філософія втратила цю ініціативу, і все перейшло до перетлумачення текстів. Ми беремо різні твори – Леотара, Фуко, Бодріяра, тощо – і пишемо статті, які починаються із того, хто що сказав, і закінчуємо тим, що це актуально і треба досліджувати далі», - розповідає Сергій Ягодзінський.

Як він стверджує, це не зовсім правильний шлях для філософії. Тим не менш, на думку професора, філософія надзвичайно важлива, тому вона, власне, залишається в університетах, ті університети, які думають про студентів, її залишили, хоча би класичний стандартний курс.

«Філософія – це стиль мислення, філософія – це цінності, філософія – це вміння аргументувати, вміння мислити, говорити, обґрунтувати свою позицію», - підкреслює Сергій Ягодзінський.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Томенко розповів, хто сьогодні більше наближає Україну до перемоги – НАТО чи Рамштайн.

Також Знай.ua писав про те, що Фесенко заявив, що стратегічна оборона ЗСУ на Донбасі – це передумова успішного наступу.