Про це він розповів на каналі «Politeka Online».

«Добре чи погано експортувати електроенергію? Головними споживачами є не ми, маємо ще й радянську спадщину, і те, що ми побудували. Якщо ми маємо надлишок електроенергії, і вона може принести прибуток, її потрібно експортувати. А куди її, в море скидати? Що з нею робити? – повідомив Михайло Чаплига.

За словами політичного експерта, продавати електроенергію на експорт потрібно, якщо це не шкодить нікому. Як зазначив Михайло Чаплига, від станції, яка виробляє багато електроенергії, йдуть магістральні лінії на Європу ще з радянських часів, і окремо йдуть лінії, які живлять міста.

«Якщо вибухають трансформатори, якщо росіяни б'ють по трансформаторах в містах, станція все одно виробляє далі електроенергію, але доставити в міста через росіян ми її не можемо. Чи гнати тоді електрику магістральними лініями до Європи? Моя відповідь – так, і отримувати за це гроші», - заявив Михайло Чаплига.

Політичний експерт наголосив, що експортувати електроенергію треба, адже це приносить прибуток компанії, яка сплачує податки державі, створює робочі місця та сплачує заробітні плати електрикам на своєму підприємстві.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, політтехнолог Михайло Шейтельман розповів про ракетний обстріл рф: «Ми пережили чергову ніч обстрілів, чергову ніч ненависті».

Також Знай.ua повідомляв, що Катерина Котенкова розповіла, як проходитимуть перевірки пенсіонерів та чи можуть їх позбавити виплат.