Про це він розповів на каналі «Politeka Online».

За словами гостя програми, коли почалася повномасштабна війна з рф, в Україну зайшли транснаціонали і купили землю, далі вони вирощували врожай і вивозили його закордон, отримуючи при цьому повернення ПДВ з бюджету. Тобто, констатує експерт, на цьому вони примудрилися ще й заробити.

«І вони почали кричати, що в Африці так голодують діти, що потрібно терміново вивезти все те, що у вас тут в Україні залежалося наше. Кіоск горить, а вони хочуть склад вивести. Як це називається? А ми зернову угоду зробимо», – розповідає Михайло Чаплига.

Як він пояснює, вийшло так, що ці транснаціонали вивезли свій урожай під нульові мита до Європи через залізницю та морем, а в нас залишилося наше, але під час війни у все це ніхто не вкладатиметься. До того ж, додає гість програми, раптом усі згадали, що нульові мита – це не така вже й хороша ідея.

«Значить так, ці – 130 мито, ці – взагалі заборонити імпорт нашої продукції, а до Євросоюзу ввозити лише опломбованими кудись у море. Цікаво вийшло. Рік, поки вивозили транснаціонали і вимивали ПДВ із бюджету, все було добре, а коли вони все вивезли і залишилося тільки наше, то все», - підсумовує Михайло Чаплига.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман повідомив, що у росії не хочуть визнавати, що вони вбивають мирних жителів.

Також Знай.ua писав про те, що Співак розповів, про що поговорили Зеленський та Сі Цзіньпін.