Про це вона розповіла на своєму каналі.

«Парламент вкотре продовжив воєнний стан у нашій державі. Але скільки вже часу за умови повномасштабної війни не звертають увагу на вимогу Конституції України про оголошення стану війни у зв’язку з воєнною агресією російської федерації», - повідомила Марина Ставнійчук.

За словами юристки, якщо в державі запроваджується стан війни, відповідно до Конституції і положень Статуту ООН, тоді не треба буде в суді доводити кожен воєнний злочин, скоєний росією. Як зазначила Марина Ставнійчук, у Конституції України чітко зазначено, що після оголошення стану війни у зв’язку зі збройною агресією має бути договір про мир.

«І це чіткий алгоритм для української влади, яким чином діяти, вести розмови про перемир’я чи про мир. Якщо про мир, то вже визначати, які гарантії потрібні для миру», - заявила Марина Ставнійчук.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, у Конгресі США презентували проект резолюції про перемогу України: Марина Ставнійчук розповіла, про що йдеться в документі.

Також Знай.ua повідомляв, що військовий Святослав Дубина пояснив, без чого українці не зможуть остаточно перемогти ворога: «У нас багато фронтів».