Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Можливо, спробують, але наголошую, що Київ – столиця, вона найбільш щільно захищена системами ППО. Над столицею летять шахеди, очевидно, намагаються досягти того, щоб виснажити систему ППО, виявити її», - пояснює Андрій Золотарьов.

За його словами, те, що прилітало в Дніпрі, Кременчуці, – це протикорабельні ракети 60-х років, які заточувалися на завдання ядерного удару по авіаносному угрупованню, і там не важливо, відхилення 200 метрів, кілометр, адже ядерна боєголовка зробила б свою справу .

А в сучасних умовах, наголошує експерт, це суто терористична зброя, але для удару по центру ухвалення рішень вони мало підходять. Проте, констатує він, цю ракету важко збити, вона швидкісна, як і «Кинджал» через мінімальний підлітний час.

«Але, знову ж таки, враховуючи дуже специфічну точність російських ракетних систем, можливо (ред. – удар) з прицілом на картинку, удар по Печерських пагорбах і не важливо, Банкова там чи Верховна Рада цілком може бути й інше. Тобто варіант удару по Банковій, Урядовому кварталу виключати не можна, у кремлівську логіку це цілком укладається», - підсумовує Андрій Золотарьов.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, де більше ІПСО – в Україні чи росії.

Також Знай.ua писав про те, що Снєгирьов пояснив, чому Україна не могла атакувати кремль безпілотниками.