Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Ми допомагали один одному, але сьогодні, коли йдеться про підтримку України, тут вирішується доля не тільки України. В Україні зараз вирішується доля зокрема і Грузії, і доля Європи», - підкреслює Григол Катамадзе.

Як він нагадує, після початку повномасштабної війни рф проти України до Грузії виїхав приблизно мільйон росіян, половина із них потім поїхали до інших країн, але половина і лишилася. На думку гостя програми, така концентрація росіян у Грузії – потенційна небезпека у майбутньому, тому грузинська влада не може скеровувати сьогодні всі свої можливості на допомогу Україні.

До того ж, додає колишній посол, сьогоднішня російська верхівка аргументує свою агресію тим, що захищає на чужій території російськомовних громадян, тим паче, якщо до цього встигли понавидавати їм паспорти рф. Це, констатує він, було і у Грузії, і в Україні.

«Видавали російські паспорти, а потім говорять, що ми будемо захищати наших громадян. Тому для грузинського уряду є декілька дуже важких небезпечних речей, про які вони мають думати у перспективі», - підсумовує Григол Катамадзе.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, у якій паралельній реальності живуть росіяни і путін.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, чому не можна брати російських паспортів.