Про це він розповів на каналі «Студія Руслана Бізяєва».

«Не цікаво, як виконуючий обов’язки директора департаменту складав договір, чому там ціни завищені, тощо. Нас цікавить, чому не спрацювала система протидії? Тим паче, що у Міністерстві оборони проведена велика робота», - підкреслює Володимир Чепець.

За його словами, йдеться про напрацювання документів, що відповідають вимогам НАТО, прийняття у 2021 році стандарту з управління ринками при оборонних закупівлях, реформування Департаменту внутрішнього контролю і аудиту, фахівці якого готувалися у США, створення Директорату економічного аналізу і економічної політики. А за тим, аби всі закони і нормативно-правові акти виконувалися, слідкує Генеральна інспекція Міністерства оборони.

Тобто, підкреслює військовий, ми маємо як мінімум 4 структури, які мали спрацювати і не допустити корупційних скандалів у Міністерстві оборони, але не спрацювали. Як він пояснює, якщо розбиратися, то ми виходимо саме на людський чинник, а також на економічну зацікавленість певних структур, що беруть участь у тендерах. Тепер же, констатує гість програми, виникає питання, чи вдасться уникнути таких скандалів у майбутньому.

«Маю таку надію, але все ж таки без відповідної кадрової роботи, без підбору фахівців на ці відповідальні посади, думаю, очікувати скоро такого результату немає чого», - міркує Володимир Чепець.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Катамадзе розповів, за якою схемою росія спершу вдерлася у Грузію, а потім і в Україну.

Також Знай.ua писав про те, що Чаленко розповів, яких санкцій проти рф сьогодні не вистачає.