Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

Як зазначає гість програми, за 30 років незалежності Україна не надто вибудувала відносини на зовнішньому контурі, зокрема, Середня Азія, Близький Схід, Латинська Америка, Африка – це все провалено. І саме зараз, констатує політик, ми це покриваємо завдяки дипломатичним десантам і, звісно, президенту Зеленському.

«Президент закрив глобально історію фактично проактивної дипломатії. На мій погляд, при всій повазі до попередників, але президент Зеленський зробив Україну не просто суб’єктом взаємин, а реальним партнером, реальною країною, яка формує світові полюси. Цього ж не було», - стверджує Віталій Безгін.

З іншого боку, зауважує він, ця суб’єктність персоніфікована президентом Зеленським. І це, пояснює політик, наслідок того, що всі казали, що не можна так поводитися на перемовинах, не можна жорстко вказувати Франції, Німеччині, що їм робити. Тим не менш, констатує він, виявилося, що можна.

«І саме через те, що ми постійно вважали, що є великий стіл, а наше місце десь за стільцем у кутку, нас так і сприймали, нас не було. А тепер фактично ми бачимо, що, коли відбуваються якісь вибори, колаборації, усі топові політики їдуть в Україну, бо це для них посвята легітимності. Мати фото, спільні відео із президентом України – це для них маркер приналежності до демократичного світу», - пояснює Віталій Безгін.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, що ситуацію із ЗАЕС і краденим українським зерном не вирішити простим занепокоєнням.

Також Знай.ua писав про те, що Гладких розповів, навіщо росіянам побєдобєсіє.