Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Такі речі, як дрони, теж впливають, безумовно. І те, що щось літає навіть далеко в росію, – це круто і теж важливо. Але це не панацея, у жодному разі не треба сприймати дрони як щось…», - зазначає Віталій Чорний.

За його словами, сьогодні історія з дронами – це так само, як у 2014 році всі хотіли бути снайперами, щоб десь непомітно сісти і класти багато-багато ворогів. А зараз, констатує військовий, всі пішли у дроністи, тому що думали, що вони все змінять.

«На мою думку, ці дрони дійсно ефективні. Найбільша ефективність – це розвідувальний дрон ближнього краю, який працює у допомозі із хорошою артилерією. Коли є хороша артилерія, є людина із дроном, і тоді виходить хороший симбіоз і так воно працює», - розповідає Віталій Чорний.

Як зазначає гість програми, завдяки коригуванню з дрону значно зменшилося споживання боєприпасів. Тобто, пояснює він, якщо взяти якийсь старий підручник, то там сказано, що для знищення цілі десь у полі потрібно, наприклад, 60 снарядів, в зараз із тією самою старою артилерією потрібно буде 20 снарядів, може, навіть і 15. Отже, підсумовує військовий, у 3-4 рази зменшилося споживання боєприпасів і у 3-4 рази збільшилася ефективність артилерії.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаленко розповів, яких санкцій проти рф сьогодні не вистачає.

Також Знай.ua писав про те, що Гладких розповів, навіщо росіянам побєдобєсіє.