Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як повідомляє експерт, сьогодні ВВП Грузії зріс на 11% і ми розуміємо, що експорт із Грузії в росію зріс на 30%. Із цим, констатує він, потрібно закінчувати. Водночас Казахстан, додає експерт, готовий рухатися у цьому напрямку, він готовий заборони продукцію подвійного призначення.

«Євросоюз розуміє, що потрібно закрутити (ред. – гайки росії) так, щоб не було можливостей. Доповіли, що скорі за все буде 7 китайських компаній в 11-ому пакеті санкцій. Тобто китайські компаній будуть у санкційному списку уперше за 14 місяців. Тому це такий дзвінок для Китаю, щоб вони прийшли в себе», - розповідає Георгій Біркадзе.

За його словами, 11-ий пакет санкцій буквально каже, що або ви рухаєтеся із нами, США і Євросоюзом, або ви рухайтесь із терористами. А всі розуміють, підкреслює експерт, які сьогодні на кону цифри: товарообіг між Китаєм, Євросоюзом і США становить 1,6 трильйонів доларів, а з росією – 150 мільярдів до війни, зараз, напевно, більше, зараз десь 240.

«Тому всі розуміють, що або потрібно рухатись туди, де здоровий глузд, або жити далі з терористами і все», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Катамадзе розповів, за якою схемою росія спершу вдерлася у Грузію, а потім і в Україну.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, що ситуацію із ЗАЕС і краденим українським зерном не вирішити простим занепокоєнням.