Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, Кемаль Киличдароглу – прозахідний політик, його навіть назвали Кемалем на честь Кемаля Ататюрка, батька нинішньої турецької республіки, який поклав край Османській імперії і побудував чудову країну з ВВП майже трильйон доларів.

«І ось росіяни не пішли шляхом Туреччини, не знайшлося у них Ататюрка, потрібен Атаруск, якийсь прекрасний Кемаль Атаруск, російський лідер, який побудував би нормальну національну невелику державу без імперських амбіцій. Кемаль Киличдароглу прозахідний, продовжувач лінії Кемаля Ататюрка на те, що це національна держава без імперських амбіцій», - констатує Михайло Шейтельман.

За його словами, деякі заявляють зараз, що у разі перемоги Кемаля Киличдароглу Туреччина розірве всі зв'язки з росією, проте це не так. Так, розповідає політтехнолог, зараз його передвиборний штаб звинувачує росіян у втручанні у вибори, ніби вони підтримують Ердогана як свою людину. Але й Ердогана, наголошує він, проросійським не назвеш, оскільки він постачає нам байрактари, змусив росіян підписати угоду щодо зерна і повернути нам командирів «Азова».

«Кемаль Киличдароглу дотримується тих самих позицій і вся його риторика повністю збігається з риторикою Ердогана, каже, що з росією підтримуватиме ті ж економічні відносини, які були, тобто торгувати помідорами, газом, заробляти на російській федерації, а військовим шляхом буде співпрацювати з Україною, як і зараз Ердоган. Тому не треба думати, що ми маємо вболівати на цих виборах за Кемаля Киличдароглу, для нас і те, і те буде приблизно однаковим», - підсумовує Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній розповів, чим ядерний шантаж путіна загрожує Китаю.

Також Знай.ua писав про те, що боєць батальйону «Братство» Віталій Чорний розповів, як вони звільняли Київщину.