Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

Як зазначає гість програми, президент Туреччини позиціонує себе як лідер не лише регіону, а як лідер світу, йому вкрай важливо показати, що він здатен вирішувати такі складні питання. Тобто, констатує він, Ердоган позиціонує себе як великий лідер великої країни.

«Ми говорили про міфи, на яких путін намагався побудувати велику росію, насправді з Ердоганом така сама історія. Якщо путін хотів відновити якийсь СРСР на 100 років із заснування Радянського Союзу, то з Ердоганом майже те саме. У жовтні 2023 року буде 100 років від проголошення турецької республіки і обрання першого президента Ататюрка», - розповідає Микола Томенко.

За його словами, це був сильний президент і Ердоган завжди себе порівнює із ним, він хотів вийти на піку і показати велику Туреччину. Зокрема, зауважує експерт, не даремно в Ердогана і всі проєкти великі, приблизно як це робить Китай, тобто, якщо аеропорт, то найбільший у світі, якщо транспортна розв’язка, то найширша, найглибша, тощо.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чому Грузія ввела безвізовий режим для росіян.

Також Знай.ua писав про те, що Чорний розповів, які підрозділи найефективніші на фронті.