На цьому наголосив в інтерв’ю «Фактам» адвокат Шаповалова, старший партнер адвокатського об’єднання Lawyers Alliance Сергій Мітюрін.

Зокрема, у справі з’явився прокурор, котрий, за його власним зізнанням, ознайомився з її матеріалами за кілька годин до початку судового засідання.

«Тому він просто повторив все те, що було написано в підозрі, і суд це сприйняв без питань. Наприклад, прокуратура, аби пояснити, чому Шаповалова треба залишити під вартою, просто переписала всі відомі ризики з Кримінально-процесуального кодексу – втеча, вплив на свідків, – але без жодного пояснення, чому той чи інший ризик стосується саме мого клієнта», – підкреслює адвокат.

Шаповалов продовжує перебувати за гратами, а суд відмовляється змінити йому міру запобіжного заходу.

«Справу Шаповалова зараз ніби заморожують: і до вироку ще далеко, і з СІЗО його не відпускають. Схоже, всіх влаштовує, що ця справа у тому стані, в якому вона є зараз», – засвідчує Сергій Мітюрін.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Він додає, що за законом, слідство може тривати 12 місяців після оголошення підозри, але може бути і продовжено. При цьому, за його оцінкою, слідство у справі Шаповалова є «не дуже активним».

Разом із тим, каже Мітюрін, «18 травня у Апеляційному суді Києва буде розглянута чергова апеляція. І буде нова, вже третя колегія суддів. Побачимо, яке рішення вона винесе. Сподіваюсь, цього разу судді нас і вислухають, і почують».

Як відомо, Шаповалов арештований за підозрою у нібито перешкоджанні законним діям ЗСУ в особливий період. За версією слідства, яке веде ДБР, це перешкоджання було виражене у тому, що Департамент державних закупівель МО підписав 11 контрактів на постачання шоломів, бронежилетів та взуття для ЗСУ, але частина цієї продукції виявилася неналежної якості.

Сам Шаповалов нещодавно в інтерв’ю розповів, на початку великої війни ніхто не вірив, що МО зможе закупити 16 тис. бронежилетів та шоломів. А в результаті його команді вдалося придбати їх у 50 разів більше. Левова частка продукції, яка, до речі, закуповувалась у країнах НАТО, використовується ЗСУ. Щодо неякісної амуніції іде претензійна робота, тобто постачальники або замінюють товари на якісні, або повертають гроші.