Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами гостя програми, він розділяє російську мову і руську, для нього вони різні і це не обмовка. Зокрема, зазначає політик, є різниця між молдовською мовою і румунською, хоча молдавани зараз прийняли закон і сказали, що молдовської мови нема, є румунська. Це, констатує він, пов’язано із тим, що у них шлях інтеграції до Румунії, але в нас ситуація інша.

«У нас деінтеграція від росії, у нас шлях від росії відірватися, а вони не дають нам цього зробити. Тому доречно було, щоб срач навколо мовного питання закінчити Україні, внести зміни у статтю 10 Конституції і словосполучення «російська мова» замінити словосполученням «руська мова», тому що руська мова нам дісталася у спадок від Київської Русі, крапка. А філологи хай розбираються і пояснюють, у чому різниця», - пояснює Євгеній Шевченко.

Депутат впевнений, що у нас велика різниця між руською мовою, яку застосовують українці у нас в Україні, і тією російською мовою, яку використовують громадяни росії. І тоді, стверджує він, питання цієї ворожої мови просто юридично зникне, просто сказати, що це руська мова.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шевченко розповів, як лукашенко говорив із Зеленським після нападу рф по телефону Арахамії.

Також Знай.ua писав про те, що Шевченко розповів, чи підтримує лукашенко війну проти України і чи хотів цього наступу.