Про це він розповів у блозі Олеся Донія.

«Моя пропозиція, із якою я носився ще до війни, що Україна має запропонувати світові 4-у гілку влади. Це має бути стратегічна гілка влади, стратегування майбутнього. У нас практично ніхто цим не займається, цим не займаються і в інших країнах. Ми ж розуміємо, що стримання і противаги дуже важливі. Тому влада філософів необхідно для того, щоб ми не втратили здоровий глузд і розуміли, куди ми йдемо, але все це треба урівняти, звісно, й іншими інструментами», - пояснює Олексій Толкачов.

Як зазначає гість програми, сьогодні президент - голова держави, він не відноситься до жодної з гілок державної влади, але, можливо, президент би міг бути суб’єктом стратегування майбутнього. Тобто, міркує він, у нас могла би бути гілка влади, яка не залежить сильно від виборів, від конкретних реформ тут і зараз, запропонує довгострокову стратегію.

Зокрема, запитує футуролог, чи буде Україна будувати свою базу на місяці через 50 років чи ні? А от для Китаю, підкреслює він, це дуже важливе питання, вони планують саме так. Тому, переконаний експерт, така інновація могла би бути доволі доречною, ми би розуміли, куди ми йдемо, навіщо, у нас би було амбітне цілепокладання.

«З 2014 року мені багато українців говорили, що їхня мрія – мир. Я питав, а навіщо їм мир. У нас мир був з 1991 по 2014 рік, як ми скористалися цією можливістю? Все, що можна було розвалити, розвалили, все, що можна було вкрасти, вкрали, країна стала почувати себе значною мірою гірше навіть у багатьох сферах. Якщо знову буде мир як шанс, як ви використаєте, що ви побудуєте, що ви реалізуєте? Якщо немає плану, що далі робити, то ми мир знову профукаємо», - підсумовує Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній заявив, що українці повинні будувати своє щастя навіть у часи війни.

Також Знай.ua писав про те, що Бюн розповіла, чи будуть обстріли і ядерний удар з білорусі.