Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як розповідає експерт, сьогодні ми дійсно купуємо електроенергію, коли у нас пік споживання. Тобто, пояснює він, вночі, коли ми спимо, у нас профіцит енергії, а з 19 до 22 години – пік, і ми купуємо енергію на ці години. Водночас експерт зазначає, що втрата Каховської ГЕС в енергетичному плані не така вже й велика, це 334 МВт, потужностей ніби не мало, але для України – 1%.

«Але відбувся дійсно екоцид, росіяни показали нам, що вони дійсно роблять сьогодні усе, щоб зруйнувати нашу країну. Вони не розуміють, які наслідки, сьогодні ми не розуміємо навіть, скільки там вбито людей. Ми знаємо, що вони робили у нас у Бучі, у Маріуполі, ми знаємо, скільки там було кладовищ. Ви розумієте, що таке може бути і там, тому що там була окупація з перших днів?», - міркує Георгій Біркадзе.

До того ж, нагадує експерт, Каховську ГЕС побудували біля 70 років тому, тобто можна тільки уявити, скільки там отрути, хімікатів лежало на дні, а тепер вода розлилася і все це піде до Чорного моря, натомість Крим залишиться без води. Отже, констатує він, підрив Каховської ГЕС – це дійсно катастрофа.

«Наскільки ж ці люди тупі. Вони не вважають ці землі своїми, але кожного дня кажуть, що це їхні землі, вони навіть змінили Конституцію. І сьогодні ми бачимо, як вони біжать і із Запорізького напрямку, і із Херсонського», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гайдай пояснив, чи є у нас реальне місцеве самоврядування.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, скільки в Україні порядних суддів.