Про це він розповів на каналі «My.ua».

«росіяни ставлять під загрозу і під удар високотехнологічні об’єкти України, які можуть нанести колосальну шкоду екології, людям, території. Після Каховської ГЕС під серйозною загрозою, як повідомляє ГУР України, стало підприємство «Титан», що знаходиться в Армянську на території окупованого Криму, цеха цього підприємства росіяни мінують», - повідомляє Юрій Подорожній.

Як він розповідає, це велике підприємство, яке з моменту окупації виробляє дуже серйозні хімічні речі: і сірчану кислоту, і мінеральні добрива. Одним словом, зазначає експерт, підприємство зав’язане на аміаку, тому, якщо здійснити там підрив, особливо охолоджувальних систем, то аміакова хмара вийде із заводу і нанесе колосальний урон населенню, яке потрапить у зону хімічної небезпеки.

«Очевидно, росіяни, розраховуючи, що будуть покидати ці території, вирішили по собі залишати випалену землю і нанести максимальний екологічний, природний, економічний урон населенню, по його кількості, по можливості проживати на цій території», - підкреслює Юрій Подорожній.

На думку експерта, загроза надзвичайно серйозна і будуть серйозні проблеми, якщо світ знову відреагує так же мляво, як і на підрив Каховської ГЕС. Тим не менш, констатує він, це війна, росіяни будуть іти на все, щоб не дати ЗСУ просуватися далі і звільняти території для нормального, адекватного життя людей.

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Томенко пояснив, що ми ще навіть не уявляємо масштабу наслідків підриву дамби, але один висновок можна зробити точно – війна триватиме довго.

Також Знай.ua писав про те, що Дорошенко пояснив, яку імперію будувала свого часу росія і чому Україні потрібна деколонізація.