Про це він розповів на каналі «My.ua».

За словами експерта, у бєлгородській області відбувається цікавий експеримент, який скоріш за все буде масштабуватися і далі вже розвиватися на території рф. Як він пояснює, йдеться про формування загонів за принципом французького іноземного легіону, де громадяни інших держав воюють у колишніх колоніях в Африці, підтримують різні режими.

«Зараз скоріш за все Україні надали таку можливість гібридної атаки на рф руками ось таких людей. Це створює інструментарій впливу на рф. Тобто тепер росіяни розгубилися, вони не знають, що із цим робити, тому що гібридна агресія була їхньою фішкою останні 500 років, а тепер її перехоплює Україна і вона розгортається їм назустріч», - стверджує Тарас Загородній.

Зараз же, констатує політтехнолог, росіяни розгубилися і ми бачимо, що вони не знають, що робити у бєлгородській області. Як він міркує, вони, мабуть, готові були нагнати туди армію, щоб захищати бєлгородську область, але проблема в тому, що вони не впевнені, що ця армія не почне переходити на бік «РДК» і легіону «Свобода Росії».

«Це хитає владу путіна, тому що він обіцяв росіянам безпеку в обмін на свободу, а цього зараз немає. Це хитає військове керівництво рф, тому що вони вже не можуть захистити свою територію у своїх автентичних, міжнародно визнаних кордонах. Це дає можливість у подальшому масштабувати цю історію вже в інших регіонах росії і це змушує російські регіональні еліти задуматися, чи є альтернатива москві», - пояснює Тарас Загородній.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Подорожній пояснив, що контрнаступ – це щось обов’язково гучне, тому поки що варто чекати офіційних заяв і більших подій на фронті.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів про ймовірні наслідки підриву Каховської ГЕС.