Про це він розповів на Форумі Майбутнього.

«Якщо ми подивимося на політику як на шахівницю, то проблема не у чорних чи білих фігурах і їхній якості, а в тому, що всіма фігурами рухають одні і ті ж люди. Це означає, що потрібно забезпечити спроможність громадян ставати повноцінним, рівноцінним гравцем, і мати здатність накопичувати ресурс, щоб бути спроможним таким гравцем бути», - пояснює Руслан Рохов.

Зокрема, розповідає він, в Італії провели реформу, у рамках якої відмовилися від держфінансування партій і перейшли на податок з доходів фізичних осіб, тобто громадяни можуть частину свого податку спрямовувати на ті партії, які будуватимуть Італію такою, як вони хочуть. У США же, зазначає експерт, громадяни співфондують, накопичуючи ресурси для того, аби винаймати політиків і фінансувати здійснення певних реформ, приблизно як ми сьогодні скидуємося на дрони.

На думку політолога, потрібно робити те, чого раніше не робили, аби отримати результати, яких раніше не мали. Тобто, пояснює він, якщо форма і зміст політичних процесів і нашої політичної участі будуть такими же, то і нових результатів не буде.

«Зробимо роботодавця, який буде фінансувати партії, які будуть нам давати тих кандидатів, за яких ми будемо голосувати не тільки як виборець, фактично це буде наш найманий менеджер, архітектор майбутнього, який має привести державу у відповідність із нашим баченням», - міркує Руслан Рохов.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, коли ЗСУ вийдуть на кордони 23 лютого 2022 року.

Також Знай.ua писав про те, що Яневський пояснив, яка Конституція потрібна Україні.