Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Як історик українського конституціоналізму стверджую, що сама Конституція 1996 року ні до чого, це інструкція, за якою держава не може їздити, от вона і доїхала до кінця», - підкреслює Данило Яневський.

На його думку, нам не потрібно шукати якийсь чужий напрацьований механізм, наприклад, Конституція США чи досвід Ізраїлю, який живе у схожих із нами сьогодні умовах, тому що у нас є своя чудова Конституція 1920 року. Як розповідає експерт, вона написана українською мовою у правничій термінології того часу, її треба просто переписати під сучасну термінологію.

«Ця Конституція втілює цінності Ейхельмана, ідею, навіщо це, навіщо існує ця держава, виходячи зі смертельної небезпеки, коли вони помирали і перед смертю проголосили незалежність», - пояснює Данило Яневський.

Тепер же, констатує гість програми, перед нами реально смертельна небезпека, тому що на кону стоїть доля країни і доля народу у буквальному сенсі, росіяни прийшли все це знищити.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Яневський розповів, хто зі світових фігур був масоном.

Також Знай.ua писав про те, що Яневський розповів, чи керують масони світом.